Valokyltit: tuotanto, Yhdysvaltojen ja maailmanlaajuinen kylttiteollisuus, maailman kolminkertaisen kruunun valokylttivoittaja

0 Comments

Jotta voidaan keskustella neonkylttien valmistustavasta ja muista asiaan liittyvistä seikoista, katsotaanpa ensin mitä neon on. Neon on elementti, jota esiintyy kaasumaisessa muodossa ilmakehässä, mutta se on harvinainen maapallolla. Itse asiassa se sijoittuu viidenneksi maailmankaikkeuden runsaimpien alkuaineiden luettelossa. Nyt kun tiedämme, mistä se löytyy, kuinka saamme sen käyttökelpoiseen muotoon? Koska se on kaasumaista, se vie 88 000 kiloa nesteytettyä ilmaa. Mitä on nesteytetty ilma? Se on yksinkertaisesti tavallista ilmaa, joka on nesteytetty puristamalla ja jäähdytetty erittäin alhaisiin lämpötiloihin. Lopputuloksena on yhden kilon neonia. Puhdas neon maksaa 33 dollaria. 100 grammaa kohti.

On yllättävää huomata, että neonmerkkitekniikan teoria sai alkunsa vuonna 1675, joka oli ennen sähkön aikakautta, jolloin ranskalainen tähtitieteilijä Jean Picard havaitsi heikkoa hehkua elohopeabarometrin putkessa. Putken ravistaminen johti hehkuun, jota kutsutaan barometriseksi valoksi. Valon syyllä (staattinen sähkö) ei kuitenkaan tuohon aikaan ollut tiedemiehille merkitystä. Silti asiaa tutkittiin. Vasta myöhempinä vuosina, kun sähkön periaatteet löydettiin, tiede saattoi edetä kohti monien valaistusmuotojen keksimistä.

Vuonna 1910 Georges Claude teki ensimmäisen valokyltin, joka asennettiin Pariisin parturiin vuonna 1912. He saapuivat Amerikkaan ensimmäisen kerran vuonna 1923, kun Earle Anthony, joka omisti Los Angelesin autoliikkeen, osti 2 PACKARD-kylttiä. Ostohinnaksi ilmoitettiin eri lähteiden mukaan 2 500 dollaria, 5 000 dollaria tai 24 000 dollaria.

Neonvalo syntyy johtamalla sähkövirta lasiputkien läpi, jotka on täytetty kaasulla, mikä saa nämä putket lähettämään valoa. Neonkaasu lähettää punaista valoa. Argon- ja kryptonkaasut lähettävät muita värejä. Neonkyltit tehdään käsin, ja kun pysähtyy ja ajattelee monia muotoja ja malleja, muut keinot ovat tästä päivämäärästä lähtien erittäin epätodennäköisiä. Tämä käsimenetelmä on kuitenkin ollut käytössä lähes 100 vuotta ja todennäköisesti jatkuu, kunnes jotain parempaa ilmaantuu. Letku on taivutettu ja elektrodit on kiinnitetty, mikä johtaa epäpuhtauksien poistamiseen letkusta. Sitten ilma poistetaan ja kaasua lisätään.

Lasiputki valmistetaan leikkaamalla se pituuksiksi, jotka puhdistetaan ja asetetaan sitten pystysuoraan päällystyskoneeseen. Kone puhaltaa sitten nestemäistä fosforisuspensiota ylöspäin putkeen ja antaa sen sitten valua takaisin pohjasta. Seuraavaksi putket asetetaan pystysuoraan uuniin pinnoitteen kuivaamiseksi. Värisävyjä levitetään samalla tavalla.

Toistaiseksi valmistusprosessissa koneet ovat tehneet kaiken työn. Mutta nyt varsinainen työ on vasta alussa. Ihmisen on aika tehdä se, mitä koneet eivät voi tehdä, eli taivuttaa ja muotoilla putkia. Tämä antaa neonkylteille kyvyn olla ainutlaatuinen.

Käytetään lämmönkestävää asbestilevyä, jolle kyltin koko malli asetetaan. Lasiputken varovaiseen lämmittämiseen ja pehmentämiseen käytetään erilaisia ​​kaasupolttimia. Käyrien tekemiseen pyöreillä kirjaimilla ja pyyhkäisevien käyrien tuottamiseksi, joita vaaditaan 24″ (61 cm) tai pitemmillä kaasulämmitteisillä nauhapolttimilla. Lyhyemmät pituudet lämmitetään pienemmillä käsipolttimilla. Letku taivutetaan käsin asbestia käyttäen. malli oppaaksi. Hämmästyttävää kyllä, putkenkäsittelijät eivät käytä suojakäsineitä. Syynä on se, että heidän täytyy tuntea lämmönsiirto ja lasin pehmenemisaste määrittääkseen oikean taivutuksen hetken. Tämä on Mihin koko prosessi perustuu, koska virhe voi olla erittäin kallis ajan ja rahan kannalta. Tällä ratkaisevalla hetkellä pehmennetyn letkun ei saa antaa painua kokoon, joten putken taivutin kiinnittää lyhyen joustavan letkun (kutsutaan puhallusletkuksi) toiseen päähän. Putkentaivuttimen kevyesti puhaltamalla letkuun ilma saa vielä pehmeän lasiputken takaisin alkuperäiseen halkaisijaansa.

Jos putken halkaisija on rajoitettu, se ei voi toimia kunnolla ja koko askel menee hukkaan. Koska se on hauras, useimmissa suurissa valokylteissä käytetään useita lasiputkien osia. Kunkin osan työskentelyraja on 8-10 jalkaa (2,4-3,1 m). Jokainen osa valmistetaan lämmittämällä kaksi putken pituutta ja liittämällä ne yhteen. Kun osion kirjaimia tai kuvioita on muodostettu, elektrodi kuumennetaan ja sulatetaan letkun kummallekin puolelle. Sitten lisätään pieni portti tai taulukko. Tämä mahdollistaa letkun tyhjennyksen tyhjiöpumpulla. Joskus tämä taulukkoportti voi olla osa jotakin elektrodista, ja toisinaan se voi olla erillinen osa, joka on liitetty letkuun.

Neljäs vaihe on nimeltään letkun pommittaminen. Tämä poistaa kaikki epäpuhtaudet lasista, loisteaineista ja elektrodeista. Loisteaine on aine, joka ilmentää fosforesenssin ilmiötä (jatkuva hehkua sen jälkeen, kun se on altistunut energisoiduille hiukkasille, kuten elektroneille tai ultraviolettifotoneille (fysiikassa se on alkuainehiukkanen…ja valon ja kaikkien muiden valon muotojen perusyksikkö). sähkömagneettinen säteily). Aluksi letkun sisällä oleva ilma poistetaan. Kuivaa ilmaa päästetään takaisin letkuun, kun tyhjiö on saavuttanut tietyn tason, kunnes paine on alueella 0,02-0,04 “(0,5-1,0 mm elohopeaa). ). Pidempi letku voi vaatia pienemmän paineen. Elektrodit on kytketty erittäin suurivirtamuuntajaan. Pommitusprosessissa letkun pituus, jota voidaan normaalisti käsitellä 30 milliampeerin nopeudella, Voidaan käyttää 400-750 milliampeeria. Myllyn ampeerinopeus riippuu käytetyn letkun pituudesta. Lasi kuumennetaan noin 420 asteeseen F suurella virralla, joka lämmittää metallielektrodin noin 1400 asteeseen F (760 astetta C). Epäpuhtaudet pakotetaan pois materiaaleista tällä lämmityksellä, ja tyhjiöpumppu siirtää ne pois järjestelmästä.

Putken täyttö seuraa. Tämä tehdään lisäämällä kaasua matalassa paineessa putken jäähtymisen jälkeen. Tämä estää putken rikkoutumisen. Kyltin moitteettoman toiminnan ja pitkän käyttöiän varmistamiseksi kaasussa ei saa olla epäpuhtauksia. Normaali paine, jota käytetään täyttämään halkaisijaltaan 0,6 tuuman (15 mm) putki, on noin 0,5 tuumaa (12 mm) elohopeaa. Tämän vaiheen suorittamiseksi taulukkoportti kuumennetaan ja suljetaan.

Tämän jälkeen valmis, kaasulla täytetty letku on vanhennettava. Tätä kutsutaan joskus “poltoksi putkessa”. Tämä tehdään, jotta putkessa oleva kaasu voi stabiloitua ja toimia kunnolla. Elektrodeihin kiinnitetään muuntaja, joka on yleensä hieman normaalia käyttövirtaa suurempi. Kun neon käytetään täydellistä valaistusta putkessa 15 minuutissa. Argonin täyden valaistuksen saavuttaminen voi kestää muutaman tunnin. Tapauksissa, joissa argonputkeen on lisättävä pieni määrä elohopeaa, pisara laitettiin ensin taulukkoon portti ennen sen sulkemista. Elektrodien päällystämiseksi vanhentamisen jälkeen pisara rullataan päästä toiseen. Jos lasissa on välkkymistä tai putkessa on kuuma kohta,

Mikä antaa neonkylteille niiden värit? Neonkylttien värien tuottamiseen käytetään erilaisia ​​kaasuja. Neon tuottaa punaista. Helium tuottaa oranssia. Argon tuottaa laventelia. Krypton tuottaa harmaata. Xenon tuottaa harmaata tai sinistä. Eri sävyjä luodaan lisäämällä kaasuja ja elementtejä neonvaloon. Jos lasiputkien sisäseiniin paistetaan jauheita, valmiin valokyltin värejä ja sävyjä muutetaan. Värillisten lasiputkien käyttö on toinen tapa. Nykyään on suhteellisen vähän tuotteita, jotka nauttivat maailmanlaajuisesta käytöstä niin suuressa mittakaavassa ja jotka on valmistettu käsin. Hyvin rakennettu ja oikein asennettu valokyltti voi kestää jopa 30 000 tuntia.

Koko tässä artikkelissa termejä “neonkyltit” ja “valaistut kyltit” käytetään vaihtokelpoisina. Molemmat termit viittaavat täsmälleen samaan asiaan”

Koska valaistuja kylttejä käytetään maailmanlaajuisesti, niillä on suuri kysyntä, joten niitä valmistetaan muissa maissa. Vaikka niiden valmistusmenetelmä on periaatteessa sama kaikkialla, muiden kuin Yhdysvalloissa valmistettujen kylttien laatu ja suorituskyky eivät välttämättä vastaa meidän kylttejämme. Alla oleva luettelo muissa paikoissa ja maissa sijaitsevista kylttiyrityksistä perustuu joulukuussa 2010 päivättyihin tietoihin. Koska kansainväliset raportointimenetelmät ovat joskus virheellisiä ja tarkka selvitys ei aina ole mahdollista, sana “noin” on käytetään tässä kyselyssä. Olemme nähneet, millaista Yhdysvaltain kylttiteollisuus on, katsokaamme joitain muita maita ja paikkoja ympäri maailmaa ja katsokaamme, mitä ne tekevät.

Muista, että tämän luettelon tiedot ovat tarkimpia saatavilla olevia luotettavien lähteiden mukaan. Kielimuurien ja muiden muiden maiden kanssakäymiseen liittyvien ongelmien vuoksi on vaikeaa kerätä tietoa ulkomaisista kylttien valmistajista. Yrityksiä tulee ja menee, raportointimenetelmät ja -standardit vaihtelevat, ja asiaan liittyy monia muita tekijöitä. Tarkoituksemme varten pidämme listaa kuitenkin oppaana, jotta voimme nähdä joitain muita paikkoja, joissa valokylttiteollisuus on juurtunut. Tietysti valaistuja kylttejä tehdään monissa muissa paikoissa maailmassa, mutta useimmista näistä paikoista ei ole saatavilla lukuja. Itse asiassa, riippumatta siitä, mitä kieltä käytetään, ideana on mainostaa tuotetta tai palvelua. Kun ne asetetaan yritykseen tai myymälän ikkunaan, ne ovat kutsu sisäänpääsyksi. Ne voivat vilkkua tai niissä voi olla yrityksen logo. Koska monet nykypäivän yrityksistä ovat kansainvälisiä, niiden merkit näkyvät kaikkialla maailmassa.

Kuten on todettu, jokaisen näistä luvuista edeltää sana “noin”
Kiina johtaa listaa 1 298:lla, jota seuraa Kanada 570:llä, Italia 376:lla, Yhdistynyt kuningaskunta 319:llä, Saksa 231:llä, Ranska 137:llä, Korea 122:lla. , Belgiassa 105. Alankomailla ja Espanjalla kummallakin 58. Intialla 43, kun taas Norjalla ja Ruotsilla kummallakin 22. Itävallalla, Hong Kongilla ja Indonesialla kummallakin 12. Suomi, Venäjä ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat osoittavat kukin 11. Australia listaa 8razililla 6 ja Singaporella 7. Saudi-Arabialla, Sveitsillä ja Turkilla kaikilla 2. Listan lopussa ovat Kroatia, Ghana ja Japani kullakin yhdellä. . On mielenkiintoista huomata, että Bermuda ei tätä kirjoitettaessa salli neonkylttejä, mainostauluja tai kultaisia ​​kaaria.
Times Square ja Las Vegas Strip ovat Amerikan neonvitriineitä. Muissa neonkylteissä Tokiossa on Ginza ja Shibuya. Osakassa on Du Bon bun, joka on maailman suurin ostoskatu, joka antoi inspiraation Blade Runnerille. Shanghaissa on myös Nanjinj Road ja Bangkokissa Soi Cowboy (joka nimettiin amerikkalaisen mukaan, joka avasi siellä go-go-baarin 1970-luvulla).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *